Turistična kmetija Cerjanec

DODATNA PONUDBA

Zgodovinsko

Muzejska hiša na turistični kmetiji Cerjanec

V letu 2009 smo ponudbo kmetije popestrili z izgradnjo tradicionalne belokranjske hiše na mestu, kjer je pred dobrimi tridesetimi leti stala ¨ta prava¨ s slamo krita kmečka hiša.

Tradicionalna belokranjska hiša služi kot muzej, kjer se sprehodite skozi čas. Tako si lahko ogledate prikaz stare kmečke izbe, izveste kaj o pomembnem Slovencu Janku Lavrinu, literarnem kritiku, zgodovinarju in prevajalcu, rojenem v naši vasi na Krupi. Na podstrešju hiše se nahaja razstava belokranjskih vezenin na domačem lanenem platnu (mimogrede po tem je Bela krajina dobila tudi ime) s poudarkom na stenskih prtih, ki so ročno delo naše stare mame Olge. Na ogled so tudi skice narodnih noš Bele krajine, ki so last Belokranjskega muzeja v Metliki. Starejšim razstava v belokranjski hiši vzbudi nostalgijo na mladostne dni, medtem ko se mlajši seznanijo z običaji in načinom življenja naših prednikov.

Kmečka soba s krušno pečjo v tradicionalnem belokranjskem stilu je kot nalašč primerna za poslovna srečanja, delavnice, seminarje ali zgolj preživljanju prostega časa gostov na kmetiji.

V avtentičnem, domačem ambientu, ki ga nudi belokranjska hiša, vam lahko postrežemo s kosilom ali večerjo ob raznih priložnostih, saj je primerna za pogostitve manjših zaključenih družb pa naj bo to:

  • poslovno kosilo/večerja
  • družinski jubilej
  • srečanje prijateljev
  • zaključek potepanja po naših krajih.

Iz kamna zidana klet vabi na pokušino belokranjske pogače, domačih suho mesnatih dobrot ter lastnih belokranjskih vin.

Hlev

Kmetija in živali

Kmetijo obdaja velik vrt bogat s cvetjem, postrežemo pa vas lahko tudi na zunanji terasi. Otroci bodo gotovo najbolj navdušeni nad domačimi živalmi na kmetiji. Družbo jim bodo delale ovčke, oslički, mini koze, kuža Runi, mucke in različni ptiči. Lahko pa se igrajo na urejenem igrišču za otroke z gugalnico, toboganom in peskovnikom.

Turistična kmetija

Učenje izdelave tradicionalnih belokranjskih vezenin

Poleg ogleda vezenin v tradicionalni belokranjski hiši vas lahko popeljemo v čas naših babic in dedkov, saj se pri nas ob večerih lahko naučite izdelovanja tradicionalnih vezenin.

fizioterapija na terenu

FIZIOTERAPIJA Zvonka Cerjanec s.p.

Brez bolečine in z lahkoto v korak

Z Bobath-RNO konceptom celovito obravnavano osebo. Gradimo kontrolo drže in gibanja, senzomotorične izkušnje, zavedanje telesa…Izvajamo učenje rokovanja z otrokom, RNO, kineziotaping, manipulacijo fascije, rehabilitacije, svetovanje, terapevtska masaža, vadbe.

Delavnice

Delavnica peke pogače

Pri nas ne le odkrijete lepote podeželskega življenja, ampak tudi doživite pristno izkušnjo peke pogače, ki vas bo popeljala v svet tradicije in okusov. Naša delavnica peke pogače je namenjena vsem, ki želite spoznati skrivnosti stare obrti in se prepustiti čaru ustvarjanja v kuhinji.